Doğalgaz Kullanıcılarına Hayat Kurtaran Uyarı
16.12.2009
Derneğimiz;havaların soğumasıyla beraber artan doğalgaz kullanımının ve olumsuz rüzgar şartlarının,CO2(karbonmonoksit) zehirlenmesine yol açmaması için doğalgaz kullanıcılarına uyarısıdır.

Değerli Vatandaşlarımız; Doğalgaz kendisi zehirsiz fakat yandığı zaman ürettiği gaz olan karbonmonoksit ( CO2 ) gazı ise son derece zehirli bir gazdır. Bu sebeple doğalgaz kullanımının artmaya başladığı şu günlerde ; 1-Bacalı cihaz kullanıyorsanız,bacalarınızı mutlaka temizlettiriniz ve üzerine şapka takınız. 2-Bacalarınızın sızdırmaz olmasına dikkat ediniz,aluminyum folyo ile ek yerlerini kapatınız. 3-Bacalı cihazlarınızın bulunduğu odalarda havalandırma menfezlerini asla kapatmayınız,arasına toz tutucu elek yerleştirebilirsiniz. 4-Mutfaklarınızda bulunan havalandırma menfezlerinizi asla kapatmayınız. 5-Doğalgaz tehlikeli fakat önlemi alınabilen bir gazdır,bu sebeple evinizde bir koku duyarsanız,elektrikli cihazlarınızı kullanmadan,pencerelerinizi açıp havalandırın ve 187 Acil Doğalgaz Servisini arayınız. 6-Kazasız bir doğalgaz kullanımı için uyarıları dikkate alıp,uyaralım.